Minőség, megbízhatóság, kedvező ár! Velünk jó úton jár!

Aszfaltozás

Cégünk aszfaltozási és útépítési megrendeléseit az egész ország területéről kapja. Legyen szó hengerelt aszfaltozásról, mart aszfaltozásról, mindig a határidők pontos betartásával végezzük el munkáinkat. Ezeket a feladatokat természetesen a megrendelő igényének megfelelően végezzük. Aszfaltozást akár már 1 m2-től is tudunk vállalni. Aszfaltozás, útépítés, kátyúzás, mart aszfaltozás országosan az alapoktól a befejezésig.


Az aszfaltot alapvetően két nagy kategóriába lehet sorolni. Legelterjedtebb az úgynevezett hengerelt aszfalt, amit kézi vagy gépi terítéssel dolgoznak be. Különböző szemcsenagyságú hengerelt aszfaltból építik az utakat, az autópályákat és egyre gyakrabban már a járdákat is. Fő előnye az öntött aszfalttal szemben, hogy gyorsan és gazdaságosan lehet beépíteni, illetve nem lágyul a napsütés hatására. A hengerelt aszfalt egyre elterjedtebb napjainkban, telephelyek aszfaltozására, sporpályák , iskolák udvarainak aszfaltozására kiválóan alkalmas, pompás burkolatok készíthetők belőle.

Bitumen

A bitumen a kőolaj lepárlásából visszanyert, sötét színű szénhidrogénelegy. Kisebb mennyiségben természetes állapotban is megtalálható, ilyenkor az – általában bányászott – anyakőzetből a bitument kioldják vagy kiolvasztják. Az útépítés számára megfelelő bitumenek jó bevonó képességűek, a hőmérsékleti szélsőségeknek jól ellenállnak és lassan öregednek. Az előállítás szempontjából megkülönböztetünk meleg-, félmeleg- és hideg eljárással készített bitument. A meleg eljárással készített útibitument felhasználásakor magas hőmérsékletre hevítik. A félmeleg eljárásnál a bitument olajos hígítás mellett, alacsonyabb hőmérsékleten készítik, ezt hívják olajjal hígított bitumennek. A melegítés nélküli, hideg eljárásnál a bitument emulgeáló szer segítségével vízzel keverik, emulziót készítenek.

Adalékanyagok

Az aszfalt adalékanyaga elsősorban zúzott vulkanikus eredetű kőanyag és homok. Az aszfaltok készítésénél sokszor alkalmaznak segédanyagként úgynevezett fillert, igen apró szemnagyságú mészkőlisztet, homoklisztet.

Aszfaltburkolatok

  • Tömör aszfaltbeton
  • Érdesített homokaszfalt
  • Öntött aszfaltburkolat
  • Drénaszfalt 
  • Masztixaszfalt 
  • Utántömörödő burkolatok 
  • Felületi bevonat